Навремето в предаването на Сашо Диков по Канал 3 - "1 към 1" имаше една реплика, която всички помнят. Водещият разглеждаше внимателно всяка ситуация в мачовете от "А" група, а зад пулта бе Асен. При всяка спорна ситуация Диков се обръщаше към апаратната с думите "Асене, върни!".

Феновете на футбола у нас често се шегуват, че първоизточника на ВАР (Видео арбитрите) е именно тази фраза на Диков: "Асене, ВАРни".

Снощи имаше два мача от Шампионска лига, като и двата бяха решени с дузпи в последните секунди, които бяха отсъдени след намесата на ВАР. Манчестър Юнайтед отстрани ПСЖ с наказателен удар в добавеното време на реванша на "Парк де Пренс", а Порто преодоля Рома с дузпа три минути преди края на второто продължение. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В двубоя в Португалия, който завърши при резултат 3:1, при три от головете имаше намеса на видеоарбитрите, а след мача "вълците" скочиха на системата и на реферите.

В Париж също ВАР бе в основата на най-интересните ситуации, а щабът на ПСЖ и играчите бяха бесни от отсъдената дузпа. Съдията Дамир Скомина маркира игра с ръка на Кимпембе, а от бялата точка Маркъс Рашфорд вкара за 3:1 и класира Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите.

Днес цял свят говори за тези ситуации и затова БЛИЦ ви пита:

Правилни ли бяха отсъжданията на реферите след намесата на ВАР?

Дузпата за Порто:


Неотсъдена дузпа за Рома:
Дузпата за Манчестър Юнайтед: