Манчестър Сити отправи изпреварваща жалба срещу УЕФА до Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС), правейки опит да защити участието си в Шампионската лига .

Европейската футболна централа не оповестявала наказание, въпреки че от известно време в медиите циркулират информации, че английският шампион ще бъде лишен от участие в евротурнирите за срок от 1 година. Инспекторите, назначени от Комисията по финансов контрол, са приключили работата си, а делото е прехвърлено към Дисциплинарния съвет. „Гражданите“ обаче правят опит да оспорят правото на УЕФА, както и компетентността ѝ да се произнесе по темата.

„Спортният арбитражен съд (КАС) регистрира жалба, подадена от футболен клуб Манчестър Сити срещу УЕФА. Жалбата е подаде срещу решенията на Следствената камара към Комисията за финансов контрол на УЕФА по отношение на предполагаемо нарушаване от Манчестър Сити на правилата на УЕФА за лицензирането на клубовете и регулациите за Финансовия феърплей. Предстои да бъде стартирана процедура по арбитраж и тя ще включва размяна на писмени становища между двете страни, докато съдийски панел на КАС ще бъде назначен за изслушване на тъжбата. След като панелът бъде формално съставен, ще бъде издаден и процедурен календар. Не е възможно към настоящия момент кога ще бъде публикувано арбитражно решение по тази тема. КАС няма да разкрива друга информация относно процедурата извън публикуването на медийно съобщение, чрез което да се анонсира решението на панела“, обявиха от КАС.