Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти призна, че играчите му са играли много слабо и напълно са си заслужили освиркванията след срамното поражение с 3:4 от Шалке 04 в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. Все пак „белият балет” продължи напред с общ резултат 5:4 и чака съперника си за 1/4-финалите.

"Играхме слабо и си заслужихме си освиркванията. Мачът не се разви изобщо добре за нас. Трябва да подобрим нещата. Това е ясно. Случилото се с феновете е нормално. Ние първи ще си признаем, че сме играли зле”, сподели след мача Анчелоти, който не мисли за уволнение.

„Вярвам на играчите си. Този отбор е печелил всичко възможно. Трябва да правим всичко по силите си, да защитаваме честта на екипа, който носим. Във футбола, нещата се менят бързо. През декември никой не можеше да си представи, че сега ще се намираме в това състояние. Серхио Рамос ще ни помогне много, когато се завърне, със своя характер. Не се борим и не сме концентрирани. Отговорността за отбора носи треньорът. Дали може да бъда уволнен?! Не мисля за това," допълни италианецът.