Ръководството на Септември (София) излезе с официално изявление, с което внесе яснота около собствеността на клуба и потвърди думите на основния си спонсор Румен Чандъров, който вчера говори пред БЛИЦ. 

Съобщението на Септември без редакторска намеса:

"Уважаеми "септемврийци", приятели на ПФК Септември София, приятели на футбола и медии, 

в последните дни около бъдещето на ПФК Септември София се създава едно излишно напрежение чрез статии, публикувани в спортните ежедневници, копирани на по-късен етап в по-голямата част от медиите в интернет пространството.

Ние, ръководството на ПФК Септември София, категорично отричаме появилите се информации и Ви информираме, че промяна в статута на собственост при ПФК Септември София - няма. Статията от вестник "Меридиан Мач" със заглавие "Румен Чандъров се отказа от Септември" е зле проверена информация, скалъпена в опит за сензация. Сензация - няма, защото ПФК Септември София е изцяло финансово обезпечен и продължава да следва поставената цел от г-н Румен Чандъров и г-н Ваклин Чандъров, а именно да развива и създава млади български футболисти. 

В заключение на горепосочените факти, бихме искали да ви помолим да обърнете внимание на истински важните моменти в развитието на ПФК Септември София. Във вчерашният двубой срещу Черно море Варна, в титулярния състав на "септемврийци" стартираха юношите на клуба - Асен Чандъров (1998г.), Георги Русев (1998г.) и Иван Арсов (2000г.), който направи своя дебют в професионалния футбол. В игра се появиха още Иван Тилев (1999г.) и Здравко Димитров (1998г.), а на пейката останаха Иван Василев (2000г.), Владимир Николов (2001г.), Райко Алов (2001г.) и Васил Добрев (1998г.). Вярваме, че всички Вие можете да броите отлично и да оцените важността на изнесената по - горе информация. Съветваме Ви да отделите време на тези момчета. Със сигурност техните истории ще бъдат много по - интересни от скалъпени "сензации"

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019