Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Наставникът на Септември (София) Николай Митов подаде оставка. Специалистът взе това решение, след като тимът му записа седмо поредно поражение в Първа лига. Септемврийци допуснаха обрат с 1:2 от Витоша (Бистрица) в мач от 10-ия кръг на първенството, след като водеха в резултата, но бяха и с човек по-малко около 50 минути. 

"Подавам оставка. Това е най-правилното решение според мен, след като вече седем поредни срещи не успяваме да победим. Вярно е, че в някои от мачовете играхме слабо, а в други не заслужавахме да отстъпим, но това са фактите. Нямаме точка от седем мача, което започва да тежи на отбора и ръководство. Смятам, че тимът има нужда от рестарт. Уважавам страшно много собственика Румен Чандъров, който прави много за футбола, а също така ми подаде ръка. Мисля си, че и аз помогнах за развитието на клуба последните години, но явно трябва да си тръгна, за да може отбора да тръгне нагоре", каза Митов пред колегите от "Спортал" . 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Бившият треньор на Левски пое Септември преди година, когато тимът имаше едва три точки от пет кръга, като изведе новаците до осмата позиция в крайното класиране, след като събра актив от 41 точки. През този сезон нещата обаче не тръгнаха добре за Борис Галчев и компания, които имат само четири точки в класирането, като единствената победа бе с 5:1 над Черно море във Варна. Тя бе постигната на 4 август, след което септемврийци записаха седем поражения в елита и една победа с 1:0 над Кариена (Ерден), в 1/16-финалите за Купата на България.

Митов, който води тима и във Втора лига, оставя Септември на 13-то място с четири точки. Треньорът вече е съобщил своето решение на ръководството на клуба, което трябва бързо да намери негов заместник. Фаворит за поста е помощникът на Митов Христо Арангелов, който водеше отбора при влизането в Първа лига. Бившият футболист познава отлично ситуацията в клуба, а също така и играчите. Очаква се той да изведе тима срещу ЦСКА в следващия кръг, но не изключено Румен Чандъров да търси по-опитен треньор, който да се опита да извади отбора от тежката ситуация.

Тимът на Септември през следващия един месец има пет поредни мача в София. Първо приема "червените", след което играе със Славия, преди да приеме Лудогорец от Първа лига. Гостува на Локомотив (София) в 1/8-финален мач за Купата на България и приема последния Верея за първенство.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019