Треньорът на Септември Николай Митов коментира победата с 2:0 над Дунав в Русе в среща от 29-ия кръг на Първа лига. Митов благодари на играчите и хората от щаба си, като потвърди, че тимът му ще гони победа във всеки мач до края на сезона.

„Да, можехме да затворим мача по-рано и трябваше да го сторим. Надиграхме днес Дунав във всяко отношение. Бяхме подготвени за тях в тактическо отношение. Очаквахме, че при тях ще има напрежение сред футболистите, използвахме си моментите. Радвам се, че победихме”, заяви Митов пред DIEMA SPORT.

„В последната фаза не изиграхме положенията максимално добре. Техният вратар също направи някои спасявания. Имаме неща, които трябва да изчистваме.”

„Целта беше оставането в Първа лига. Знам колко труд хвърлиха футболистите. Искам да ги поздравя първо тях, те са главните герои. Искам да поздравя и моя щаб, защото беше трудно. Ние си знаем какво ни костваше. Имахме само три точки, като дойдохме. Всички положиха доста труд и съм щастлив за момчетата, че оставиха отбора в групата.”

„Оттук нататък играем мач за мач. Естествено, във всеки ще гоним победата.”

„Момчетата показах дух и в мачовете, в които имаше напрежение. Във всеки мач почти имахме по двама 18-19-годишни на терена. Някой път излизахме и с трима. Надявам се да показват още израстване. Ще даваме шанс.”

„Ще гоним победата във всеки мач. Очаквам до края да покажем добри игри. Вече знаем, че ще играем бараж за 7-о място. Ако ни се открие шанс да играем за Лига Европа, защо не?”, коментира Митов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА