Треньорът на Септември (София) Мариян Христов пое вината за загубата с 2:3 от гостуващия Дунав в реванша от плейофа за оставане в Първа лига. Столичният тим бе спечелил с 1:0 първата среща, но в крайна сметка след общ резултат 3:3 и по-малко голове на чужд терен ще се изправи срещу Монтана или Арда (Кърджали) в спор за място в елита. 

"Какво се обърка? Във всеки един мач е важно как ще завършиш. В предни мачове не започвахме добре, но свършвахме добре, сега не бе така. Искам да поздравя отбора на Дунав. Нашите футболисти се опитаха и дадоха това, което могат на този етап. Ако има виновни, това съм аз и всички от треньорския щаб, явно не сме ги подготвили достатъчно добре, за да завършим поне наравно. Няма с какво да се изненадаме с Дунав, въпросът беше кой ще иска повече победата. И двата отбора я искаха, но за съжаление можеше да има само един победител", сподели Мариян Христов след мача. 

"Липсваше ни това да държим топката. След като вкарахме гол, имаше отпускане при нас, но не си бяхме свършили работа и то се видя. За следващия ни противник трябва да подготвим по-добре играчите. Излизаме за победа. Разликата между "А" и "Б" група не е толкова голяма. Винаги има напрежение. По-младите приемат нещата по-лесно, предполагам, че на по-старите футболисти ще им бъде по-трудно, но много разчитаме на тях. Няма какво да избираме съперник. И противниците ни не могат да избират. Ще разберем кой ще ни е съперникът и тогава ще го проучваме по-обстойно", добави наставникът на Септември.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019