Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира големия успех на ансамбъла, който зарадва цяла България, спечелвайки среброто на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Чаровните ни грации слагат край на приказката си след 8 години съвместна работа. Раева разказа любопитни неща от кухнята, отчитайки факта, че за толкова години нито веднъж не е видяла момичетата да се скарат, което доказва приятелството между тях и колко са задружни.

"Снощи на летището беше страхотно, толкова много любов и обич. Безкрайно много благодаря на хората", каза Раева, която гостува в студиото на bTV с капитанът на ансамбъла Михаела Маевска и Ренета Камберова.

"Беше много тежко, много силни емоции. Извървяхме пътя от ада до рая. Първо инцидентът с Цвети Стоянова, трудностите при всяко съчетание и не на последно място, че всички очакваха на всяка цена момичетата да вземат медал от Рио. Това беше изключително натоварващо. Всички много си повярвахме и целта е изпълнена", отчете Раева.

"Изключително много съм работила върху тяхната психическа устойчивост и мотивация. Много говорене през годините. Всяка от тях е различна, различни характери. Бих казала, че всяка от тях е чепата. Успяхме да създадем отбор като един дух, един човек. През всичките тези 8 години нито веднъж не съм ги видяла да се скарат. Това значи, че аз и Ина страхотно сме си свършили работата. Те бяха много отричани, преживяха много тежки моменти. Беше станала война преди години - не ставали, че трябвало да бъдат сменени като отбор. Но още същата година в Москва успяха да спечелят първия си медал. Имаше атаки, но те успяха да станат световни шампионки. Извървяхме един много трънлив път, но красив", каза още Илиана Раева.

"Толкова не сме плакали, всички само плачехме. Преживяването беше невероятно", добави щастливата Раева.