Цветана Пиронкова отпътува за олимпийските игри в Рио де Жанейро. Най-добрата ни тенисистка призна, че за пръв път ще посети Бразилия и се вълнува от това. Тя е придружавана от съпруга си Михаил Мирчев.

"Никога не съм я посещавала тази страна и това е още едно нещо, заради което се вълнувам. Вчера видях, че и Доминика Цибулкова се е отказала и си спомних, че на две Олимпиади съм играла срещу нея, така че на трета явно няма да се падна срещу нея. Отивайки на тази Олимпиада смятам, че съм добила някакъв опит от предните две и наистина много бих се радвала, ако подобря постижението си", каза Пиронкова, която в Лондон 2012 отпадна във втория кръг след загуба от Флавия Пенета.

"Жребият ще се тегли на 4 август, не ме безпокои, защото там са само определени тенисистки. Така че добър жребий не съществува", добави българката.

Относно участието на смесени двойки заедно с Григор Димитров, Цвети каза, че няма никаква информация по този въпрос и предполага, че като се видят в Рио двамата ще обсъдят това - "Нямам информация за смесените двойки и дали ще играем с Григор."

Пиронкова каза, че в момента се чувства физически добре. "Добре съм. Имах проблеми с дясното рамо, от известно време изпитвам болки от време на време, но проведох една добра подготовка. Надявам се да се аклиматизирам бързо в Рио и да направя едно добро постижение. Всеки следващ кръг е бонус за мен, не гледам дълбоко в жребия, не гледам срещу кого играя, просто гледам програмата и отивам на корта", коментира Пиронкова.

"Винаги пътувам 3-4 дни преди турнирите. Температурата в Рио сега е почти идентична както тук. Под въпрос е моето присъствие на церемонията по откриването, защото съм присъствала и е доста натоварващо физически. Ще играя на 6 или 7 август и затова ще гледам да се пазя", завърши Пиронкова.