Истинска криза за презервативи е обзела олимпийското село в Пьонгчанг. Организаторите обявиха, че са предвидили 110 000 бройки от предпазните средства, което означава, че на спортист се падат по 37,6 бройки. Това е рекорд за Зимни олимпийски игри. През 2014 година в Сочи бяха раздадени 100 000.

Само, че има един проблем. До началото на откриването на Пьонгчанг 2018 има два дни, а презервативите за спортистите свършиха. Кошниците, в които се поставят кондомите в олимпийското село, стоят празни. „Видях ги, наистина са празни“, свидетелства германският състезател по спускане с шейни Анди Лангенхан.

Това предизвика коментари, че на Олимпиадата сигурно се вихрят оргии, а спортистите допълват традиционните си тренировки с допълнително потене в леглата.

„Не очакваме олимпийците да използват всичките презервативи. Мнозина от тях сигурно взимат доста бройки, които след това ще раздават на приятели като сувенири“, коментира говорител на фирмата, която произвежда кондомите.

По време на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година организаторите раздадоха 450 000 презерватива. Австралийският отбор тогава пристигна в бразилския мегаполис със собствен кондоми, които имаха специален лубрикант и предпазваха от страховития преди две години вирус „Зика“.