Най-голямата ни надежда за медал на Олимпиадата в Пьонгчанг - Радослав Янков, не успя да оправдае очакванията и завърши 19-и в квалификациите. Това го остави извън финалите в паралелния слалом. Янков призна, че е много разочарован от представянето си.

“В първото спускане не успях да се събера и от там дойде разликата. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро. Напрежението оказа влияние. Може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага”, каза Янков.

“На всеки му се иска постоянно да е на върха. Всеки си натиска, всеки се готви добре и когато дойде сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон поради определени обстоятелства не започна добре. После започнах да влизам във форма. Тук тренирах доста добре и не мога да се каже, че нещо ми е попречило. Просто днес не направих това, което исках. След като мине сезонът, ще работим. Не успях да оправдая моите очаквания. Не са ми попречили очакванията на хората, макар от психологическа гледна точка това да ми повлия. Ще направим анализ на сезона и започваме отново. Един цикъл свърши и започва нов. Гледаме напред. Пекин ме очаква, стига да съм здрав”, допълни сноубордистът