Българските биатлонистки отново стреляха лошо на олимпийските игри в Пьонгчанг и финишираха извън Топ 50 на индивидуалната надпревара на 15 км.

Олимпийската титла взе 22-годишната шведка Хана Йоберг, която повали всички мишени и премина дистанцията за 41:07,2 минути. Тя е едва втората шведка с олимпийска титла в биатлона след Ана Карин Зидек, която спечели масовия старт в Торино 2006.

На второ място финишира Анастасия Кузмина (Словакия), която направи две грешки при стрелбата и завърши на 24,7 секунди зад победителката. С бронз се окичи Лаура Далмайер (Германия), която остана на 41,2 секунди, след като пропусна една мишена. За германката това е трети медал от Пьонгчанг, след като взе златните отличия в спринта на 7,5 км и преследването на 10 км.

Най-добри от българките се представи Даниела Кадева, която завърши на 53-о място с три грешки в стрелбата и изоставане от 5:45,5 минути. Стефани Попова е 77-а с пет пропуснати мишени и +9:13,1 зад Йоберг. Две позиции по-назад е Десислава Стоянова, която направи седем грешки в стрелбата и изостана на 9:18,7 минути. Емилия Йорданова е 82-ра след шест пропуснати мишени и +9:49,1. След нея финишираха само пет биатлонистки.