Германия е една от най-успешните нации на зимните олимпийски игри. Дори и на провеждащата се в момента Олимпиада в Пьонгчанг немците са сред лидерите в класирането по медали. Най-тиражираният германски вестник „Билд“ откри люпилнята на германските шампиони.

По-конкретно, изданието представи мястото, в което са родени най-голям брой от спортистите, донесли златни медали на Германия от зимни олимпийски игри. Това е болницата в Гармиш-Партенкирхен (на снимката вдясно).

Лечебното заведение има 505 легла и годишно през него минават 23 000 пациенти и се раждат 1000 деца. Болницата е разположена в изключително живописна местност и предлага панорамна гледка към шанцата за ски-скокове и пистата за слалом.

В клиниката в Гарминш-Партенкирхен е родена двукратната шампионка от Пьонгчанг 2018 Лаура Далмайер, трикратната олимпийска шампионка Мария-Хофъл Рийш, двукратната златна медалистка Магдалена Нойнер и изгряващата звезда на алпийските ски Томас Дресен.

На второ място сред люпилните на германските шампиони е болницата в Ерлабрун (Саксония), която предлага 350 легла и годишно в нея се раждат по 400 деца. В тази клиника (на снимката вляво) са родени златните олимпийски медалисти в ски-скоковете Йенс Вайсфлог и Свен Ханавалд, трикратният вицешампион в северната комбинация Бьорн Кирхайзен и настоящата звезда в ски-скока Рихард Фрайтаг.
Превод от немски на Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ