Гаджето на олимпийската шампионка Микаела Шифрин – Матийо Февър, беше изгонен от олимпийските игри в Пьонгчанг заради коментари към съотборниците си.

26-годишният скиор завърши седми в гигантския слалом и след това изрази възмущението си от другите френски представители в алпийските дисциплини на олимпийските игри.

„Само да знаехте какво мисля за съотборниците си и нашия колектив. Аз съм тук, за да се състезавам за себе си. Чувствах, че се представям добре през втория манш, но след като видях резултата си след финала, все едно ме удариха в лицето“, заяви Февър.

Френските скиори заеха четири от първите седем места в гигантския слалом. Алекси Пентюро завърши трети, Тома Фанара финишира пети, а Виктор Мюфа-Жанде – шести.

Директорът на френския отбор по ски Давид Шастан разкри, че Февър е отстранен от тима заради дисциплинарни причини и той ще се върне във Франция.

Неговата приятелка Микаела Шифрин спечели олимпийската титла от женския гигантски слалом в Пьонгчанг. Американката ще се състезава в утрешното спускане при жените.