Бившият футболист на Левски Даниел Младенов бе освободен от Пирин. На пръв поглед доста изненадващо, тъй като играчът е един от най-опитните и наистина заслужава да бъде лидер на тима си. Но каквото сам си направиш, друг не може да ти направи.

БЛИЦ разбра подробности по случая. Всичко между Младенов, треньорския щаб и клуба започнало преди около две седмици. Тогава футболистът се примолил на треньора Милен Радуканов да го освободи, тъй като... ще кумува на сватба. Въпреки крайно несериозната причина за отсъствието треньорският щаб и ръководството влезли в положението на футболиста и му разрешили да отсъства.

Малко след това обаче играчът вместо да бъде благодарен за жеста, изведнъж влязъл в ролята на звезда. „Не се чувствам добре психически, не мога да бъда резерва на тези футболисти“, казал Младенов два часа преди двубоя с Лудогорец (1:1). Думите на футболиста са били изречени пред целия треньорски състав начело с Милен Радуканов и помощниците му. Естествено, реакцията на специалиста е била да освободи моментално Младенов, на когото помогнали само няколко дни преди това. Обяснението на треньорите е, че когато един играч заявява подобни думи, той няма място в ОТБОР. Няма звезда, която да бъде над даден отбор. „Представяте ли си с какви очи ще влезе Даниел Младенов в съблекалнята, когато съотборниците му разберат какво е казал?!“, коментират близки до Пирин.

Дори и при тази ситуация ръководството му предложило да разтрогне договора по взаимно съгласие и да му бъде платено обезщетение. Но той отказал и искал да бъде в съблекалнята. В тази съблекалня, в която се носят думите му: „аз не мога да бъда резерви на тези футболисти...“

Така Даниел Младенов към момента е отстранен от отбора и не е ясно как ще се стигне до раздялата.
ЕКИП НА БЛИЦ