ОФК Пирин (Благоевград) започна лятната си подготовка с традиционен водосвет за здраве и успехи. Отец Петър благослови футболисти, треньори, ръководство и фенове и им пожела успехи през новия футболен сезон. След като отвориха бутилките със шампанско, състезателите направиха първа тренировка на стадион "Христо Ботев" под ръководството на наставника Милен Радуканов. 

От групата на трениращите липсваха напусналите Тони Тасев (премина в Ботев Пловдив), Рос Дженкинс, Орлин Старокин (в Черно море) и получилите повече почивка Иван Цветков, Аймен Суда и Александър Башлиев. 

Първите трима официално вече не са футболисти на Пирин. Играещият помощник-треньор Иван Цветков ще се включи направо за лагера в Банско, Аймен Суда ще пристигне от Франция в края на седмицата, а Башлиев се възстановява след лагера с националния отбор на България и ще поднови тренировки в петък. Засега сигурно ново попълнение е Божидар Васев. На проби при "орлетата" са Бобан Георгиев от Брегалница (Щип) и Анди Рения от Левски (Карлово). 

Божидар Васев идва от Славия, а преди това игра за Ботев (Пловдив). 

Рения е албанец с гръцки паспорт и е юноша на Арис (Солун). Македонският футболист е нападател и също ще остане на проби. Програмата за лятната подготовка вече е готова. До 25 юни отборът ще тренира в Благоевград, като на 24-и ще изиграе първата си контрола със Струмска слава. От 26 юни започва подготвителния лагер в Банско, където "орлетата" ще изиграят четири проверки. На 7 юли отборът се прибира в Благоевград.