На специална пресконференция в Пресклуб „България” вратарят на Пирин (Благоевград) - Благой Макенджиев, бе награден за най-добър футболист на ХІІ кръг в Първа лига, след като бе с основна заслуга за нулевото равенство на "орлетата" при гостуването на ЦСКА.

Макенджиев получи 7 гласа от участвалите в традиционната анкета на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти и изпревари централния защитник на Левски Давид Яблонски, който има 5 гласа. Марселиньо (Лудогорец) е с 4 гласа, а Стефан Велев (Славия) е  с 3.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Радвам се, че помагам на отбора си да печелим точки, за да можем да изпълним първата цел, която сме си поставили и евентуално след това да гоним по-високи цели, които  повече подхождат на отбор като Пирин. Повечето хора знаят за прословутия пирински дух, мисля, че и ние го притежаваме на този етап. Според мен добре се получават нещата. Разбира се, треньорите имат много голямо значение - опитват се да извлекат максимума от нашите качества и ни мотивират доста добре", сподели стражът на Пирин след награждаването.

Той допълни, че според него най-добрите нападатели в първенството играят в Лудогорец, ЦСКА и Левски и е доволен, че срещу първите два отбора във временното класиране Пирин не загуби. Макенджиев призна, че се надява с добрите си изяви да има предложение за трансфер в чужбина. "Надявам се Пирин да е един трамплин за мен към  друг отбор, който не се бори да не изпадне всяка година. Надявам се с още добри игри и много работа да постигна нещо повече и по-добро в кариерата си, като предпочитам да е отбор извън България, това ми е мечтата и целта".

Макенджиев коментира и представянето на националния отбор в последните квалификации за Световното първенство през 2018 г. "Мисля, че сега и футболистите  са по-убедени и по-оптимистично настроени. За мача с Франция мога да кажа, че играчите имаха доста високо самочувствие и добра нагласа за победа. В предните години срещу толкова голям отбор не се е случвало да е така", заключи Макенджиев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма