Пирин ще стартира подготовката си за новия сезон във Втора лига на 21-ви юни.

Предварително изготвената програма включва лагери в Благоевград и Банско, като за втория са фиксирани дати от осми до 20-и юли.

Първенството във второто ниво на българския футбол ще започне в уикенда на 28 и 29 юли.

Днес футболистите и треньорите се събраха на ст. „Христо Ботев“ за уточнение на програмата, както и за да бъдат пуснати официално в отпуска, съобщиха от Благоевград. 

Договорите на голяма част от състезателите изтичат, като със сигурност до 2019 контракти имат шестима играчи. Това са Костов, Башлиев, Благов, Чапов, Сандев и идващият от наем в Созопол Грозданов. 

За съжаление днес се наложи разтрогването на договора с Анти Рения, който е принуден заради двойното си гражданство да влезе в гръцката казарма за девет месеца, пишат от клуба. 

Все още няма ясното по селекцията и кои от състезателите с изтичащи договори ще останат, като повече информация ще има в началото на юни месец. 

Днес на Дъбравска 1 пристигна и лицензът за професионалния футбол, след като клубът отговори на минималнити изисквания за Евротурнирите и Първа Лига, но за съжаление ще трябва да играе от лятото в по-ниското ниво на българския футбол.