Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Мартин Стоев не скри радостта си от постигнатата победа с 3:1 срещу Венецуела. Според специалиста българските волейболисти са спазили тактическите указания и са търсили победата през целия мач. Относно жребия за 1/4-финалите, Стоев заяви, че традицията повелява да играем срещу олимпийския шампион Бразилия.
„Радостен съм от победата и не само от нея. Видяхме съвсем друг отбор в сравнение с мача с Италия. Отбор, който търсеше победата от началото. Тактически играехме грамотно и се спазваха дадените указания, заяви Стоев. - Със сигурност присъствието на Пламен беше положително, най вече по отношение на посрещането, където той внася спокойствие. Помогнаха и нещата, които си казахме вчера, те бяха свързани с този 4-годишен цикъл, какви лишения сме преживяли. Аз най-вече съм доволен от реакцията, която показаха момчетата.”
„Днес за първи път бяхме с 12 състезатели, всички са излекувани. Това ми дава по-голямо спокойствие, допълния нашият селекционер. - В следващият мач има голямо напрежение и от наша и от тяхна страна, независимо от името на съперника. Затова имахме нужда от спокойствие. В първия гейм бяхме нервни, но после нещата се оправиха”.
Мартин Стоев призна, че от няколко дена не е виждал президентът на федерацията по волейбол инженер Данчо Лазаров. „Шампионите от последните две олимпийски игри отпадаха на 1/4-финал. Ако се спазва традицията трябва да играем срещу настоящият олимпийски първенец - Бразилия”, допълни Стоев./БЛИЦ

Още по темата: