Един от лидерите на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски бе доволен след победата с 3:1 над Венецуела, която класира нашите за четвъртфиналите.
„Не започнахме добре в първия гейм, имаше и изнервяне, защото ни откраднаха гейма, като им подариха една точка. Това ни нервира, особено мен, заяви Казийски. – В следващия гейм започнахме да играем, така както можем. Надявам се това да е началото на връщането на стария отбор”.
Посрещачът ни оправда нервното начало на мача с голямата разлика в часовете на срещите. До сега българите винаги играеха следобедни мачове, докато днес трябваше да стартират в 10 часа сутринта китайско време: „Важното е, че ние излязохме със съзнанието да играем за победа. В началото играехме в този състав за първи път и пак играехме добре”.
Казийски призна, че завръщането на Пламен Константинов е много важно за отбора. „Сега, когато той е обратно на игрището, се чувстваме по-спокойни и се надявам това да ни даде още стимул да вървим напред. Не си пожелавам никой за 1/4-финала, надявам се ние да играем по-добре и от днес, за да имаме шанс да победим”, допълни Матей./БЛИЦ

Още по темата: