Изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров заяви намерението си да напусне поста, който заема. Той депозира оставката си, след срещата с Комисията по спорт, на която получи категоричен отказ за финансова помощ.

Общинските съветници, като представители на собственика на клуба – Община Бургас, намериха за нерентабилна инвестицията в Нефтохимик, където спортуват над 300 деца. Освен това, те подчертаха, че няма законово основание, въз основа, на което Общината да помогне финансово на  общинския клуб.

Слабите резултати на представителния отбор също бяха посочени като довод клубът да бъде оставен без средства за съществуване. За съжаление фактът, че този отбор може да се конкурира по бюджет единствено с аматьорските отбори, бе пренебрегнат. Въпреки финансовия дефицит, с който Нефтохимик се бори от началото на новия сезон, по време на срещата се направиха предложения за пълна финансова проверка. Припомняме, че само преди два месеца Нефтохимик бе подложен на тримесечен обстоен финансов одит, назначен от Общината.

Липсата на всякакъв вид подкрепа от страна на главния акционер и опитите да се утежни вече трудната ситуация в клуба продиктуваха решението на изпълнителния директор Николай Тодоров да освободи поста си. Предстои оставката му да бъде разгледана на заседание на Съвета на директорите.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​

Пълната програма на Втора лига