След заседанието на Съвета на директорите на Нефтохимик, което се проведе на 04.12, бе очертана визията за развитието на отбора през пролетния дял от първенството. На събранието присъстваха спортният директор Костадин Джамбазов и старши-треньорът Благомир Митрев. Пред членовете на СД те заявиха, че шансът за оставане във Втора лига все още съществува и те ще работят в тази насока през следващия полусезон. За изпълнението на тази цел подчертаха, че е необходимо да се направи селекция, изградена както от опитни, така и от млади и перспективни играчи, като вече се водят преговори с някои от тях. Състоянието на бюджета обаче не позволява да се покрият техните възнаграждения, затова ще се търсят средства извън сегашната финансова рамка. Нови средства ще се търсят и за организиране на подготвителен лагер.

Членовете на Съвета на директорите изразиха подкрепата си към амбициите на спортното ръководство за спасение на отбора, като част от тях изразиха готовност да им помогнат финансово за изпълнението на тази цел.

Изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров също се обяви „за“ плана на спортно-техническото ръководство за следващия полусезон. Той подчерта, че за оставане във Втора лига ще се изисква много висок процент успеваемост в предстоящите срещи, тъй като до момента отборът е само с четири точки, но се доверява напълно на спортно-техническото ръководство. Тодоров потвърди, че за да се случи това ще са необходими средства извън бюджета. Това се налага, защото очакваните постъпления по програмата за солидарни плащания на УЕФА и от Община Бургас ще се използват за заздравяване на дружеството и за осигуряване на нормалното функциониране на школата. Тодоров бе категоричен, че независимо в коя дивизия играе отборът, дружеството трябва да се стабилизира, за да може да се работи за устойчиви резултати и реализация на проекти за развитие на материалната база и повишаване качеството на Детско-юношеската школа.

За спортно-техническата градация на отбора ще помогнат и средствата, които ще постъпят по спонсорски договор с американската компания „Съдърланд“. Според представителите на компанията в клуба договорът ще стане факт, като до края на тази година се очаква предварителна вноска. 

Членовете на СД взеха решение на следващите заседания да бъдат канени представители на Общинския съвет, привържениците и родители на деца от ДЮШ. Мотивът за това решение е осигуряване на по-голяма прозрачност в управлението на Нефтохимик и достъп на обществеността до клуба.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​
Пълната програма на Втора лига