Първото занимание на Нефтохимик за новата година ще е на 10 януари от 10:00 часа. То ще се проведе в спортен център "Изгрев" в Бургас. 

Зимната подготовка на "шейховете" ще премине изцяло на местна почва. С оглед недоброто финансово състояние на клуба, няма да се проведе лагер. За сметка на това са организирани седем контролни срещи, за които все още се уточнява къде ще се проведат – на 20.01 с Несебър, на 24.01 с Поморие, на 27.01 с Карнобат, на 31.01. със Созопол, на 03.02 със Загорец, на 12.02 със Съединение и на 17.02 с юношите старша възраст на клуба.

След напускането на Благомир Митрев, начело на отбора застана Диян Петков. Към неговия екип ще се присъедини Станимир Димитров. В работата на отбора ще помага и директорът на детско-юношеска школа Николай Кръстев. Той бе първият старши треньор на тима, който работи по първоначалната селекция.

Преди паузата на полусезона десет футболисти напуснаха Нефтохимик и в тима останаха предимно юноши. От бургаския клуб си тръгнаха Андрей Казалиев, Георги Бинев, Даниел Стоянов, Дзъмин Лиу, Димитър Вълев, Иван Стоянов, Никола Авджиев, Цветан Филипов, Ясен Тузаков и Мартин Иванов, като това прави сформирането на новия състав още по-трудно. Треньорският екип вече е започнал работа по селекцията, като главната цел ще бъде да се създаде отбор със силно ядро около което през следващите години да се надгражда.