ПФК Нефтохимик и ФК Локомотив (Бургас) подписаха споразумение за сътрудничество. Според него Детско-юношеската школа на Локомотив става част от тази на Нефтохимик, а обединилите се отбори ще се състезават под името и с цветовете на Нефтохимик.

След официалното обединение, „зелената“ школа вече наброява близо 400 деца и категорично затвърждава позицията си на най-голямата и продуктивна футболна академия в областта. Специалистите от двата клуба също обединяват усилията си за постигане на оптимални резултати в подготовката на младите таланти за професионалния футбол.

Съгласно споразумението Костадин Джамбазов бе назначен за спортен директор, а след като се проведе Общо събрание на акционерите в Нефтохимик, през месец ноември, в Съвета на директорите ще влезе Тошко Георгиев, като представител на Локомотив.

Бъдещата съвместна дейност на двата клуба е обвързана с предстоящите финансови постъпления от генералния спонсор на Локомотив – американска компания, чието условие беше да се предприемат предварително мерки за съвместно сътрудничество. Очаква се компанията да пренасочи средствата, които отделя за подпомагане на футбола, към Нефтохимик, както и да увеличи значително размера им, с оглед на факта, че представителният тим се състезава в професионалния футбол.