Тимът от Формула 1 Заубер загуби обжалването срещу вчерашното решение на съда в Мелбърн, което принуди отбора да даде състезателно място на Гидо ван дер Гард.
 
Швейцарският тим веднага подаде апел срещу съдебното решение, който беше разгледан днес и отново беше в полза на холандския пилот. Освен това Заубер трябва да плати съдебните разходи по делото.
 
Ван дер Гард обвини тима в неправомерно прекратяване на договора му, в който е имало клауза, че ще получи състезателно място за този сезон. Освен това отборът от Хинвил вече обяви, че за новия шампионат ще разчита на Маркус Ериксон и Фелипе Насър в състезанията.
 
Въпреки решението на съда адвокатите на Заубер обявиха, че Гидо ван дер Гард едва ли ще се състезава в Гран При на Австралия в неделя, тъй като няма издаден суперлиценз за сезона. Това беше потвърдено от състезателния директор на Формула 1 Чарли Уайтинг, който не изключи възможността холандецът да получи такъв документ.
 
Победата на Гидо ван дер Гард в съда обаче поставя много по-сериозен проблем пред Заубер – финансов. Новите пилоти на тима Насър и Ериксон доведоха със себе си спонсори, което е важно за отбора, който през миналия сезон имаше парични проблеми. Сега не е ясно как спонсорите ще реагират, ако единият пилот бъде изместен от Ван дер Гард.