Константин Маршавелов ще потегли от първа позиция в днешното състезание на „Писта Хасково“ – втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Пилотът на "КА-2 Рейсинг Тийм" се състезава в серия „Макси“ с автомобил Мицубиши Лансър Ево X.

Пловдивчанинът бе най-бързият пилот и в двете квалификационни сесии в съботния горещ следобед. В първата тренировка трикратният шампион на страната в пистовия шампионат записа време от 1:40.448 минути, което бе с 11,442 секунди по-добро от това на втория в подреждането.

Втората тренировка премина още по-спокойно за защитаващия титлата си Маршавелов. В нея той направи само няколко обиколки на хасковското трасе. Успя да подобри времето си от първата сесия с около секунда и с това време си гарантира първа стартова позиция в неделния старт.

Официалното откриване на състезанието е от 10:30 ч., а първият старт ще бъде с начален час 11:00.

Камен Василев с Mицубиши Лансър Ево IX от отбора на "Стайков Рейсинг" ще стартира от трета позиция на „Писта Хасково” в серия „Макси“. Дебютантът в автомобилния спорт записа две трети времена в квалификационните сесии, които се проведоха на хасковското трасе в събота. В първата тренировка Василев даде време 1:53.272 мин. Втората бе значително по-добра за пилота на "Стайков Рейсинг" и той успя да свали времето си до 1:49.045 мин. Това е втори старт за Василев, след като той направи дебюта си през миналия месец на „Писта Бургас”.