Възмутени казанлъчани алармираха пред БЛИЦ за нередности и след провеждането на планинското състезание "Шипка - Дамасцена". Почти седмица след провеждането на ралито по маршрута му продължават да стоят отпадъците, останали от зрителите. Това стана ясно от снимковия материал, с който се сдобихме. Притеснителното е, че множеството бали слама (използвани за обезопасяване) все още са край пътя.

"Скандално поведение от страна на организаторите и по-специално на Николай Мончев. Как може такова нещо? Тяхно задължение е да съберат отпадъците след ралито, а сламата е трябвало веднага да бъде премахната. Какво чакат? Някой да хвърли една клечка кибрит ли? Представете си, ако това се случи, недай си Боже, и пламне гората под връх Шипка...", коментира афектиран казанлъчанин. 

"Това ли им е подготовката за домакинство от европейския шампионат", учуден е гражданинът, който в петъчния ден премина по маршрута и се хвана за главата, виждайки, че организаторите не са си свършили работата.

Припомняме, че многократният шампион Илия Царски вече разкри за слабата организация на "Шипка - Дамасцена", което определи като изключително рисково и застрашаващо живота на пилотите. Именно заради нежеланието да премълчи за проблемите Царски го отнесе и победата му беше отнета. Впоследствие спортните комисари дори отнеха състезателния му лиценз. Предстои Националният спортен трибунал да се произнесе по случая, като Царски се надява правдата да възтържествува, след като вече на всички е ясно, че Мончев е допуснал множество издънки и организацията на ралито е под всякаква критика.