След дълго и тежко боледуване почина емблемата на родния мотоциклетизъм Тотьо Чакъров - 66-годишен. Човекът, който конфигурира и подготвя всички трасета за мотокрос у нас. Наричат го архитекта на кросовите трасета. 

"С дълбока скръб ви съобщаваме, че след дълго и тежко боледуване, ни напусна нашият приятел Тотьо Чакъров. Световно признат майстор на мотокрос писти. През последните години Тотьо създаде над 30 трасета в България и на Балканския полуостров. Негова е и заслугата за създаването на школата за флагмаршали. Търпелив, скромен и упорит, такъв беше и такъв ще остане в сърцата ни.

Почивай в мир Тотьо!", написаха от Българската федерация по мотоциклетизъм, съобщавайки тъжната новина.

Погребението ще бъде утре (4 февруари) от 13 часа в Централните гробища на град Севлиево.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Публикуваме част от коментарите на тъгуващите по загубата на Тотьо Чакъров фенове на спорта:

"Човека заслужава паметник за заслугите си в мотокроса и спорта като цяло! Нека почива в мир!".

"Имахме възможността да познаваме този всеотдаен в работата, лъчезарен, уникално добър човек! Бих казала....след него нищо няма да е същото в мотокроса (това, което остана) от този спорт! Ще те помним, и знаем, че духа ти ще е жив винаги на полигон Горна Росица. Поклон пред паметта ти!".

"Бог да го прости бай Тотьо. Уникален човек и майстор на спорта. Целият му живот беше отдаден на мотокроса и ние никога няма да го забравим."

Eкипът на БЛИЦ също поднася съболезнования на близките на починалия!