Скандални и грозни сцени се получиха след Гран при на Бразилия във Формула 1. Изтървалият победата след злощастен инцидент в края Макс Верстапен от Ред Бул не си сдържа нервите и се нахвърли върху Естебан Окон при меренето на кантара, блъскайки и обиждайки пилота на Форс Индия.

Холандецът беше изпреварил Хамилтън за първото място и набираше аванс, застигайки с обиколка Окон. На следващия завой французинът реши да контраатакува и да изпревари илота на Ред Бул от вътрешната страна. Верстапен не го видя и се стигна до сблъсък, след който двата болида се завъртяха. Така Хамилтън си върна първото място, а Верстапен финишира втори. Окон пък получи наказание от 10 секунди.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Веднага след финала холандецът се закани по радиото на Окон. "Само да не го срещна някъде, че…", закани се Макс Верстапен. След това двамата се засякоха на опашката пред кантара и се стигна до бутания и разправии.

"Да те изхвърли такъв един идиот… нямам думи. Колата беше брилянтна днес. Отборът имаше страхотна стратегия, трябваше да победим днес", сподели Макс Верстапен.

„Какъв идиот! Невероятно, след като беше задминат с обиколка“, заяви пък босът на Ред Бул Хелмут Марко пред „Билд“.

„Имах свежи гуми и скорост, за да се върна пред него. Макс трябваше да ми остави място. Най-лошото е държанието му след това. При тегленето той дойде при мен и ме избута. Отдавна се боря с него и не мисля, че той ще се промени“, коментира пък Естебан Окон.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1