Сериозен скандал се разрази след края на Гран При на Азербайджан между пилотите на Ферари и Мерцедес - Себастиен Фетел и Люис Хамилтън.

Както е известно, по време на надпреварата германецът удари отзад съперника си на излизането от 15-и завой. Той се ядоса, че британецът е намалил толкова изневиделица и след удара отиде да се кара с него. Пилотът на Ферари застана до Мерцедеса и леко го удари, за което след това получи наказание с 10 секунди.

"Не го ударих нарочно отзад. Повредих си крилото, а по неговата кола нямаше щети. Не се прави така, а и това не му е за първи път. След първия рестарт ме изненада и ме изпревари, така че наистина не ми се струваше нужно да постъпва така. Зад него бях аз и още доста други коли и реакцията щеше да е верижна. Преди няколко години направи същото в Китай на един рестарт и просто не е правилно", изригна Фетел.

Отговорът на Хамилтън пък не закъсня: "Аз контролирах темпото зад колата на сигурността, както правят всички водачи в моята ситуация. Намалих доста и явно Себастиан ме удари. Беше леко и за мен това не бе никакъв проблем, защото такива неща се случват в движение с ниска скорост в колона. Но да се изравни с мен и нарочно да удари гумата си в моята вече беше прекалено. Днес той се изложи, и то много. Такова поведение не подхожда на четирикратен световен шампион, когото децата гледат по телевизията и на пистата и трябва да им служи за пример".