Легендата на Формула 1 и моторните спортове Михаел Шумахер "проговори" пред феновете си и целия свят години за първи път след трагедията, при която си удари главата и получи трайни мозъчни увреждания.

Семейството на пилота, който на 3 януари навършва 50 години, публикува непоказвано интервю, правено два месеца преди инцидента, в което германецът говори за най-емоционалната си победа, за съперниците си на пистата и за своя идол като дете. 

"Най-емоционалната ми победа беше с Ферари през 2000 година. Тогава след 21 години тимът ни спечели първенството. Съперникът, когото най-много уважавам е Мика Хакинен. С него се уважаваме не само на пистата, но и се разбираме чисто човешки извън нея", коментира германецът.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шумахер малко изненада с разкритието за своя идол като дете, като посочи не пилот, а футболист.

"Като дете гледах често гледах Аертон Сена, защото беше добър пилот, но истинският ми идол беше Тони Шумахер. Той беше велик вратар и голям спортист", признава пилотът.

Германецът подчертава голямата роля на работата и личностното развитие за успешната кариера, посочвайки, че талантът е само съставка, с която се гради успехът.