Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел бе победен на пистата от Мик Шумахер. 19-годишният син на легендата Михаел Шумахер подписа договор с Ферари ден по-рано и стана част от академията на прочутия отбор, а след това бе по-бърз от първия пилот на „черните кончета“ по време на шоуто „Състезание на шампиони” в Мексико. В надпреварата участваха пилоти от различни автомобилни серии, изправящи се едни срещу други в директни дуели. Те се състезават на еднакво трасе и с еднакви болиди.

В директния сблъсък Мик Шумахер изпревари Фетел с 0,5589 секунди. След това Фетел отпадна в груповата фаза, а синът на седемкратния световен шампион стигна до четвъртфиналите и там отпадна от бившия пилот от Формула 1 Естебан Гутиерес.

Накрая титлата в индивидуалната надпревара спечели Бенито Гуета, състезаващ се по принцип кара в световния рали шампионат (WRC).

В събота Мик Шумахер и Фетел караха като екип в Купата на нациите, където Германия зае второ място.

Преди това в събота вечер Мик Шумахер и Фетел бяха съотборници в Купата на нациите и класираха Германия на второто място след датчаните Том Кристенсен и Йохан Кристоферсон.