Рекордна за сезона конкуренция от 16 пилоти в серия Туринг очаква Иван Влъчков на писта "Диамо" на трасето Серес в Гърция, където идния уикенд ще се състои петият последен кръг от националния шампионат на затворен маршрут. 18-годишният пилот с Хонда Сивик си осигури титлата след победа в предния кръг в Бургас, но въпреки това ще се бори за нов успех в шампионата, където до момента има 4 победи от 4 старта.

На Серес обаче няма да му е никак лесно, като сред съперниците му личат имената на ветерана Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Станислав Паришков с Опел Кадет и Красен Василев с Рено Клио. 

Освен това ще има и много местни пилоти – Милтос Аглополос, Димитрис Зоидис, Джианис Каснтополос, Константинос Атматидис, Михалис Ставридис, Василис Тасос и др.

През миналия уикенд именно на Серес Влъчков навъртя близо 300 км с болида Sin Car R1 на Росен Даскалов като сериозна тренировка за предстоящото състезание. „Доволни сме, че тренирахме на Серес миналата седмица, защото очаквахме, че ще има голяма конкуренция. Не мога да кажа дали трасето ни подхожда, тъй като за последно сме карали на него със състезателната кола през 2015 г., а тя се е променила доста от тогава“, коментира Влъчков.