Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Skoda Fabia R5) са големите победители в рали „България” 2018. Екипажът на „Мегапорт” бе безкомпромисен в трите дни около Варна и заслужено взе победата в най-престижната ни надпревара.

С победата си в рали „България”, Ангелов и Сивов могат да се поздравят и с титлата в националния рали шампионат, както и с тази в клас RC2. Пилотът и навигаторът ще запишат имената си редом с тези на Илия Чубриков / Тодор Чубриков, Димитър Илиев/Янаки Янакиев и Крум Дончев/Стойко Вълчев, като победители в най-знаменателното българско автомобилно състезание.

И докато за лидерите нещата бяха спокойни, то битката за второто място бе уникална. Втори в генералното класиране все пак стана екипажът Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2). Но! Миналогодишният шампион даде абсолютно идентично време с това на Христо Атанасов и Марин Иванов (Sitroen C2 R2). Слаед три дни и 11 етапа, двата екипажа заковаха хронометрите на 01:30:49.9 часа. Но, според системата за класиране, при подобен куриоз се взима по-доброто време на дадения екипаж в първата отсечка, стига тя да не е суперспециална. Така, за определяне на класирането бе взет „Аладжа манастир 1”, в която Стратиев бе 5-и, а Атанасов 7-и.

В група Е, генералното класиране бе оглавено от младия екипаж Ясен Обретенов – Калоян Шантанов (BMW), а Обретенов взе и специалната купа „Тодор Славов” за млади пилоти.

Пълно класиране може да видите на сайта на рали „България”: http://rallybulgaria.com/