Трикратният световен шампион (2008, 2014, 2015) Люис Хамилтън отпадна още в началото на "мократа" квалификация за Гран При на Китай. Така утре той ще се подреди последен на стартовата решетка. Още преди началото на сесията пилотът на Мерцедес вече имаше наказание с пет места на старта заради смяна на скоростна кутия, но според новия правилник то няма да се пренесе в следващото състезание.

Люис имаше проблем с двигателя, който Мерцедес се опитваха да оправят цял ден, но така и не успяха. Все пак Хамилтън излезе от гаража си, за да види дали нещата не са се оправили, но се оказа, че има проблем с хибридната система и така шансовете му за подиум утре станаха минимални.

"Разбрах, че колата не е добре веднага, щом излязох на пистата. Всички в гаража са разочаровани, не само аз. Сега ще си вземем поука от случилото се и ще продължим напред. Все още търсим къде точно е проблемът и се надявам до утре да го няма. На тази писта изпреварванията са възможни, така че има надежда, но няма да е лесно. Ще дам всичко от себе си. Колата ни е бърза и се надявам момчетата да я оправят и утре да можем да се състезаваме", сподели Люис, след като излезе от болида.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!