Държавната агенция по туризма реши да популяризира природата и културните ценности на България чрез света на моторните спортове. За свой първи спортен посланик бе избран най-добре представящия се български пилот в пистовите GT състезания - Пламен Кралев.

Кралев участва в два европейски шампионата - Ферари Челиндж-Купа Шел и GT3 и в предстоящите стартове автомобилите на Кралев в тези шампионати ще носят туристическия и културен символ на България - българската роза. Целта на брендвания с българския флаг и логото автомобил е да популяризира туризма и културните традиции на страната, представяйки я пред световна аудитория, на каквато се радват туристическият шампионат на Ферари и състезанията на GT3, информира bgnrc.info. Програмата за партньорство с пилота Пламен Кралев е част от основната дейност на Държавната агенция по туризъм.
 
Благодарение на представянето на Кралев, логото на страната ще бъде „най-бързата българска роза”. От началото на фирмения шампионат на Ферари българинът е най-бързият пилот на пистите. Кралев успя да запише в актива си 2 победи и 4 първи стартови позиции. В началото на септември той бе аплодиран от 15 000 унгарци на пистата Хунгароринг, където бе по-бърз от всеки друг на стартовата решетка с най-малко половин секунда.  През август автомобилът GT3 на Кралев пък предизвика фурор на германската писта и култово място за моторните спортове - Нюрбургринг. Пилотът ни, заедно с италианския си колега Ники Кадей, участва в немския шампионат ADAC GT Мастър, където записа второ място.
 
Пред българско-италианския екипаж се нареди само многократният шампион в DTM Клаус Лудвиг, а Кралев успя да изпревари мнозина величия в света на пистовите GT състезания. Тази година пилотът участва в рекорден брой състезания – 29, а от догодина „най-бързата българска роза” ще бъде в над 30 надпревари. От състезателната програма на българина за 2008 г. остават два кръга от Ферари Челиндж–Купа Шел - в Италия и Германия, един старт в италианския Ферари Челиндж и два във сериите GT3. Те са в Чехия и Обединените арабски емирства.
 
Популяризирането на България чрез успехите на Пламен Кралев на най-бързите световни писти е дългосрочна инициатива, която ще продължи и през следващия състезателен сезон. Идеята се реализира в партньорство на пилота и Държавната агенция по туризъм. /БЛИЦ

Последните материали за Пламен Кралев в БЛИЦ: