Нико Розберг продължава силната си серията във Формула 1. Германският пилот на Мерцедес спечели Гран При на Бахрейн, което е втората му поредна победа за този сезон и общо пети последователен успех, след като триумфира и в последните три старта от миналия шампионат.

Кими Райконен с Ферари и световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес допълват подиума на пистата „Сахир“. Състезанието започна неочаквано, тъй като двигателят на Себастиан Фетел се повреди още преди старта и германският пилот на „черните кончета“ не успя да вземе участие в състезанието.

Надпреварата също тръгна добре за Розберг. На първия завой той успя да задмине Хамилтън, който стартира от полпозишън. След това британецът беше блъснат от Валтери Ботас от Уилямс и изпадна от първата петица. Финландецът пък беше наказан с преминаване през питлейна заради инцидента.

Новият тим във Формула 1 Хаас отново записа силно представяне. Ромен Гросжан финишира на пето място, след като в първия старт от сезона в Австралия беше шести. Дебютантът Стофел Вандорн спечели точка за Макларън с десетото си място. Белгиецът замени Фернандо Алонсо, който не успя да се възстанови навреме за Гран При на Бахрейн след тежката си катастрофа в Австралия.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!