Състезателният сезон 2018 в кампанията Porsche Sports Cup Endurance и Porsche Super Sports Cup в Германия започна лудо за българския пилот Георги Дончев. В рамките на по-малко от 24 часа екипът SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) мина през представяне на новия автомобил, лека катастрофа, 16 изпреварени съперника, проливен дъжд, почетно второ място, първо място и едно дисциплинарно наказание.

В първия ден на немската писта "Хокенхайм" активният сезон за Дончев в немската кампания започна с... удар в стената. В квалификациите за място в първата серия на Porsche Super Sports Cup, на метри от излизането от бокса на старта на първата обиколка, българският пилот „заби“ чисто новото си Порше 991 GT3 Cup право в предпазната стена заради разлив на антифриз от съперник. Ударът не причини сериозни щети по автомобила, но заради ремонтните работи отборът не можа да се включи в квалификациите и Георги започна състезанието от 42-ра позиция. Въпреки 7-минутния престой на кола за сигурност на пистата, Дончев завърши първия старт на 16-то място в общото класиране и на 23 секунди зад първия (12-то място от 27 коли в клас 5f). За втория старт от серията слънчевото време над централна Германия сякаш по команда се смени с проливен дъжд, който затрудни максимално пилотите. Стратегията на екипа беше да се избягват рисковете преди последващите стартове от ендюранс формата, но въпреки това Дончев успя да изпревари още 4 коли и финишира на фаталното 13-то място (9-то в класа).

В сериите за издръжливост „българското Порше“ успя да запише безпроблемни квалификации, стартира от трета позиция (непосредствено зад водача) и до последната обиколка води битка за първото място. В крайна сметка Дончев финишира втори (и в общото класиране, и в класа), с което спечели и първи трофей за сезона в Porsche Sports Cup Endurance, както и възможността да се бори за „златна купа“ във втория старт. Там ситуацията беше почти същата – битка от първата до последната обиколка, в която съотборникът на Дончев за този сезон Давид Ян завърши на първо място, но след края на състезанието изпревари колата за сигурност. Грешката на Ян доведе до наказание от 30 секунди, което превърна заслуженото първо място в едва трето (и второ в класа).

„Пожелах си да запазим инерцията – получи се буквално. След второто ми място на DMV GTC преди месец, сега отново две втори места и тук, силно се надявам скоро да можем да се качим и на най-високото стъпало на подиума“, сподели Георги Дончев след награждаването на Хокенхайм. Следващото изпитание за единствения българин в Porsche Sports Cup Германия е на 16 и 17 юни на Ред Бул Ринг в Австрия, преди това Дончев има планирани две „немски“ издания на Overdrive Lap Battle – на Хокенхайм и на легендарната „Нюрбургринг Нордшлайфе“.