Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда е с опасност за живота! 69-годишният австриец се намира в тежко състояние във виенска болница след претърпяна трансплантация на бял дроб. Както вече стана ясно, Лауда беше приет по спешност в лечебно заведение във Виена заради усложнение след грипно заболяване, което пипнал по време на ваканцията си в Ибиса.

Настоящият шеф на борда на директорите на Мерцедес във Формула 1 беше опериран в четвъртък заради тежко белодробно заболяване, обявиха от болницата. Преди това Лауда е преминавал през две бъбречни трансплантации. Бил е приет за лечение още на 20 юли, но вчера състоянието му се влошило.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Молим за разбиране, семейството му не иска да дава публични изявления. Опитваме се да запазим личния живот на семейство Лауда", обявиха от болницата, а медиите в Австрия добавят, че легендата е с опасност за живота. 

Изданията в родината на Лауда припомнят ужасната му катастрофа на "Нюрбургринг" на 1 август 1976 година. Още тогава белият му дроб беше засегнат. Лауда вдишва отровен дим, който води до тежки наранявания на белите дробове. Именно това бе най-опасното поражение след тежката катастрофа, при която и голяма част от тялото на пилота беше обгорена. Оттогава насам дробовете на Лауда функционират ограничено, припомнят още изданията в Австрия.


Снимки: Getty Images/Guliver