Даниел Рикардо донесе първата победа на Ред Бул от началото на сезона във Формула 1. Той спечели изключително лудата надпревара по улиците на Баку и триумфира в Гран При на Азербайджан.

Втори зад австралиеца остана Валтери Ботас с Мерцедес, който изпревари малко преди финала Ланс Строл с Уилямс. Големите фаворити в състезанието Себастиен Фетел и Люис Хамилтън завършиха съответно на 4-о и 5-о място. Себастиан Окон донесе точки на Форс Индия, като завърши 6-и, а Кевин Магнусен приключи 7-и за Хаас. Карлос Сайнц завърши 8-и, докато Фернандо Алонсо прекъсна чакането на Макларън за точки, завършвайки 9-и. Последната точка отиде за Паскал Верлайн и Заубер.

В разгара на състезанието Себастиен Фетел и Люис Хамилтън се сблъскаха на два пъти. Британецът водеше колоната и в един момент спря рязко и Фетел леко го удари отзад. Германецът се изнерви, изравни се с Люис и го удари нарочно странично, което на практика ликвидира добрите отношения между тях. Всички болиди бяха прибрани от колата на сигурността в алеята пред боксовете, където трябваше да изчакат под червени флагове отчупените парчета от детайли на колите да бъдат изчистени.

В 31-ата обиколка обезопасителната "яка" около каската на Хамилтън се откачи от едната страна. Той беше принуден да мине през бокса. Точно в този момент бе наложено наказание от 10 секунди на Себастиан Фетел заради опасно каране, вероятно заради умишления удар с Хамилтън, който се върна 9-и, след като яката му бе сменена в бокса. До края двамата се придвижиха леко напред, но силите им не стигнаха за повече.

След този старт Фетел успя да увеличи аванса си в класирането на 14 точки. Той има 153 срещу 139 за Люис.