Състоянието на легендата Ники Лауда става по-тревожно. Австрийският новинарски портал OE24 съобщава, че грипът, който трикратният шампион във Формула 1 хвана по време на коледните празници, е прераснал в пневмония. Състоянието му се усложнява от факта, че през миналата година той претърпя трансплантация на бял дроб.

69-годишният Лауда се разболя от грип по време на почивка в Ибиса. Предполага се, че той е прихванал заболяването от съпругата си Биргит. Ваканцията на средиземноморския остров беше първа за легендарния пилот след трансплантацията. На Ибиса той беше придружен от своята половинка и близнаците Миа и Макс.

В първите дни на 2019 година Лауда спешно се върна във Виена, след като усети първите признаци на грипа. В австрийската столица веднага е посетил болницата, в която се възстановяваше след трансплантацията през август. През уикенда бившият състезател на Ферари се е почувствал по-добре, но вчера са се появили усложненията. Първоначално Ники Лауда е трябвало да бъде изписан утре, но сега няма яснота кога ще напусне лечебното заведение.