Чешкият състезател по фрийстайм мотокрос Либор Подмол претърпя страховито падане по време на състезанието от световния шампионат в Германия.

Той получи няколко фрактури на крайниците, а хирурзите в Мюнхен едва събраха костите му. Те са използвали 39 медицински винта за двата му крака.

„Всичко в момента е стабилизирано. Лявата ръка е много по-добре от дясната. Това обаче го знаех още след падането в залата. Според докторите ще се възстановявам 5-6 месеца, но аз съм амбициран да се справя за три“, коментира Подмол в специално изготвено съобщение до медиите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Лекарите са стегнали краката ми със специални протези, тъй като са счупени на няколко места. На направените рентгенови снимки преброих 39 винта и още четири шини на краката си. Не мога да повярвам. Малко съм като Робокоп“, допълва чешкият мотоциклетист.

Либор Подмол признава, че заради получените травми ще се наложи да прекрати кариерата си във фрийстайл мотокроса. Той обаче не се е отказал от желанието да участва в Рали Дакар. Плановете бяха да се пусне в легендарното състезания през 2020 година, но сега вероятно ще се наложи отлагане с поне една година.