Легендата Илия Чубриков ще седне отново зад волана по време на рали „България“ (10-12 май). Това е една от изненадите, които организаторите са подготвили за юбилейното 50-о издание. 84-годишният Чубриков е първият български пилот, печелил надпреварата през далечната 1971 година. Сега той отново ще има възможността да покаже на какво е способен по маршрута на градския етап по булевард „Васил Левски” във Варна. 

Освен него и другият специален гост Енрико Бертоне (Италия), трикратен победител 1995, 1996 и 1999 г.), ще може да натисне здраво газта. Автомобилът, който ще им бъде предоставен, остава в тайна.

Церемониалният старт на рали „България“ е от 20:30 ч. на 10 май на площада пред катедралата „Свето Успение Богородично” в морската столица.

До този момент са подадени 39 заявки за участие. Крайният срок е до понеделник. Най-много желаещи има от Румъния – четити екипажа. Очакват се тимове от Сърбия, Турция и Унгария.

Асът на автомобилния спорт у нас Илия Царски ще кара рали за първи път от 2008 година. 18-кратният шампион за последно е карал с навигатор на рали „България“. В момента Царски подготвя своята кола за юбилейния старт на надпреварата. На седалката до него в Mitsubishi Lancer Evo IX ще седне Лазар Тевекелов. 

„Вече имам нов лиценз и реших веднага да се възползвам от това. Не съм карал рали над 10 години и съм забравил това да съм с навигатор. За мен ще е чест отново да усетя тръпката. Подготвяме се, но не възлагам големи очаквания. Надявам се да зарадваме феновете на автомобилния спорт“, заяви Илия Царски.