Михаел Шумахер продължава да се бори за пълно възстановяване след претърпяното тежко падане по време ски през декември 2013 г., но неговият състезателен ген е вкоренен в пореден член на фамилията. Неговият син Мик спечели първата си титла.

19-годишният наследник на легендарния седемкратен първенец на Формула 1 стана шампион в Европейската Формула 3. За това беше достатъчно второто място във второто състезание на пистата „Хокенхайм“. Титлата дава възможност на Мик Шумахер да се състезава във Формула 1 през следващата година. В най-елитния автомобилен спорт обаче има много малко вакантни места за 2019 година и са наследника на фамилия Шумахер по вероятно изглежда преместването във Формула 2.

Мик Шумахер спечели осем победи в 12 състезания, включително и пет поредни. Той се състезава за спонсорирания от „Мерцедес“ отбор Према. През миналия сезон, негов дебютен във Формула 3, наследникът на Пилето зае 12-о място в общото класиране.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Любопитното е, че през 1990 година самият Михаел Шумахер печели титлата в Германската Формула 3. Година по-късно той вече кара във Формула 1 за Джордан. Сред шампионите в състезанията е и четирикратният първенец на Формула 1 Люис Хамилтън.

Директорът на „Мерцедес моторшпорт“ Тото Волф, който ръководи и отбора на „сребърните звезди“ във Формула 1, обяви, че Мик Шумахер има огромен потенциал и няма да е изключено в скоро време наследникът на Шуми да седне в болид от най-престижните автомобилни състезания.

„Вниманието към него не спря от първите му крачки в автомобилизма. Състезава се под голямо напрежение. Не е лесно за млад човек да се справи с всичко това, особено, след като сезонът не започна добре. Представянето му през втората половина на шампионата беше наистина впечатляващо. Мик демонстрира, че може да се бори за поставените си цели и да ги постига. Предстои му голямо бъдеще и може да стане един от големите в историята на Формула 1“, коментира Тото Волф.

Както е известно, Михаел Шумахер имаше изключително успешна кариера във Формула 1. Той се състезава за Джордан, Бенетон и Ферари в периода 1991-2006 г., а през 2010 г. се завърна като пилот на Мерцедес, за да се състезава още три години. По-малкият му брат Ралф също беше пилот във Формула 1 и между 1997 и 2007 година кара за Джордан, Уилямс и Тойота. Има шест победи в кариерата си. Неговият 17-годишен син Давид също е автомобилен състезател и през тази година зае второ място в шампионата на ОАЕ във Формула 4.