Преследващият петата си световна титла във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че третото му място в Гран При на САЩ, което не беше достатъчно, за да си завоюва трофея още в Остин, е било максимумът предвид развитието на състезанието.

Кими Райконен спечели надпреварата, а съотборникът му във Ферари Себастиан Фетел завърши на четвърто място, с което интригата около титлата през този сезон оцеля поне до Гран При на Мексико.

„Поздравления за Кими, който свърши страхотна работа без никакви грешки. Направи страхотен старт и успя да извърви целия път”, коментира Хамилтън.

Второто място зае Макс Верстапен от Ред Бул, който заслужи аплодисменти, тъй като стартира от незавидното 18-о място. „Макс също свърши страхотна работа. Той беше на по-подходящи гуми в сравнение с нас в края. Затова изпитахме и трудности. Постигнахме най-доброто, което ни беше по силите. Поне успяхме да направим добро състезание. Ще оставим въпроса за титлата отворен до другия старт”, каза Хамилтън.

„Накрая излязох от бокса, но прозорецът пред мен се беше затворил. Бях твърде много изостанал, че да наваксам. Не знам как нашата стратегия завърши по такъв начин", добави пилотът на Мерцедес. 

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1