Световният шампион  във Формула 1 Люис Хамилтън спечели днешната квалификация за неделната Гран При на Австралия, с която ще бъде открит сезон 2018 във Формула 1. Пилотът на Мерцедес призна, че в отбора са чакали най-добрите условия на пистата за бързата си обиколка.

Хамилтън се пошегува със звездата на Ферари - Себастиан Фетел с отговор на въпроса защо е чакал толкова дълго да нанесе удара си: 

"Изчаквах най-добрия момент да изтрия усмивката от лицето ти“, след което Люис продължи: "Шегувам се, истината е, че в квалификационната си обиколка бях със същите настройки на двигателя, както и по-рано в квалификацията. Трябваше обаче първо да подготвя гумите и да достигна оптимална температура и след това да събера максимума от всичките сектори в една обиколка. Уверявам ви, че нямам бутон с надпис "парти настройки" на волана си, не съм променял нищо от втората сесия до края днес.

Трябва да кажа, че останах силно изненадан да видя колко бързи бяха днес от Ферари и особено Фетел. Особено на правите скоростта, която развиват, е впечатляваща. Явно са направили сериозни подобрения по двигателите си за тази година. В завоите сме с близка скорост, но на правите те са много силни. Последната ми обиколка днес беше най-добрата ми от началото на уикенда. Може би дори мога да кажа – една от най-добрите в кариерата ми“, завърши доволният Хамилтън.