Победителят от Гран при на Сингапур и лидер в генералното класиране при пилотите във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че е извадил огромен късмет с отпадането на двата болида на Ферари още на старта на надпреварата. След триумфа си на пистата "Марина Бей" британският пилот на Мерцедес увеличи аванса си на върха до 28 точки пред германеца Себастиан Фетел от Ферари.

"Искам да поздравя отбора. Невероятно е. Вчера имахме проблеми и дори нямахме представа, че днес ще се случи това. Извадих голям късмет с Фераритата на старта. Много съм благодарен. Господ ме благослови днес, със сигурност. Извлякох изгода от инцидента. Кой би предположил, че ще стане така? Наистина беше жалко за Ферари, но страхотно за нас", заяви Хамилтън след надпреварата.

„Надявах се да се съревновавам със Себастиан, но така стана по-добре. Радвам се, че днес успяхме. Човек обикновено се фокусира върху победата и аз се опитвах да стигна до челото. Когато заваля, знаех къде ще финиширам. Мократа писта е моя", допълни трикратният световен шампион.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1