Пламен Камбуров спечели четвъртия кръг от националния шампионат на затворен маршрут за 2018 г. – писта „Стара Загора”. Надпреварата се състоя на писта "Дракон" до Калояново, тъй като в Стара Загора се провеждат ремонтни работи.

Камбуров потегли от първа позиция на стартовата решетка, след като бе най-бърз във вчерашните квалификации. Пилотът на "Автотранс Рейсинг Тийм" бе начело през цялата дистанция, но в самия й край бе неправомерно изпреварен. Впоследствие спортните комисари на надпреварата взеха решение по точка 19.1.3 от правилника за провеждане на стартовете от шампионата на затворен маршрут и постановиха, че маневрата е била в нарушение на регламента.

„През цялото време водих в състезанието. На предпоследния завой в последната обиколка намалих скоростта заради жълт флаг. Моят конкурент (б.р. - визира Константин Маршавелов) или не го видя, или не разбирам какво стана, но ме изпревари. На пистата имаше димящ автомобил, разлято масло – затова и забавих темпото. Той се възползва от ситуацията, но при жълт флаг нямаш право да изпреварваш. Абсолютно забранено е и с решение на спортните комисари съперникът ми бе дисквалифициран”, обясни шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут.

БЛИЦ СПОРТ научи, че след решението на спортните комисари Камбуров запазва първото си място, а Маршавелов е дисквалифициран.

След разместването в класирането втори става Явор Карастоянов, а трети пилотът на "Стайков Рейсинг" Камен Василев. 

Дебютантът Василев успява да задържи водачеството в генералното класиране на националния шампионат.  

Следващият старт - пети кръг от първенството на писта, е насрочен за 27-28 октомври, отново на писта "Дракон".