Легендата на Формула 1 Рубенс Баричело се е подложил на успешна операция, при която от мозъка му е бил изрязанн тумор. 45-годишният бразилец през януари е претърпял инсулт и при негово лечение е открито раковото образувание в главата му. Самият той призна за неприятния момент от живота му в интервю за предаването „Conversa com Bial“ на телевизия „Глобо“.

„Вземах душ, когато почувствах силна болка в главата. Отидох в болницата и ми направиха няколко прегледа. Така откриха малък тумов на мозъка. Подложих се на операцията след състезание на „Интерлагос“. Трябваше да предприема тази стъпка, въпреки че образуванието беше доброкачествено, но със сигурност щеше да расте, а не исках да чувствам някакъв дискомфорт.“

„Ако трябва да го оценя по десетобалната система, главоболието беше осем или девет. Толкова силна. Лежах на пода на банята и  не исках да будя никого, но болката беше много голяма. Отидох в спалнята и събудих съпругата ми Силвана. Тогава започна да ми прилошава и разбрах, че положението е за болница“, обяви бразилецът.

„Една вена се беше запушила и надула, запълнена с кръв. Когато ме изписваха от болницата, лекарите казаха, че при такава ситуация само 14% от хората се оправят напълно. Мнозина не успяват, а доста умират. Според тях съм имал късмет“, разкри Баричело.

Рубенс Баричело се състезава във Формула 1 в периода 1993-2011 година, като кара за Джордан, Стюърт, Ферари, Хонда, Браун и Уилямс. При „черните кончета“ беше съотборник на Михаел Шумахер. Той има 14 победи и държи рекорда за най-много състезания във Формула 1 – 323. След това се премести за една година в Индикар, а от 2013 година се състезава в бразилския шампионат за туристически автомобили.