Маркетинговият директор на Формула 1 Шон Брачес обяви, че красавиците на пистата преди състезанията ще бъдат заменени от деца. Миналата седмица бе взето решение красивите момичета да бъдат премахнати, а сега идеята е на тяхно място да излизат млади хлапета-пилоти от клубове в съответните страни, в които ще се провежда надпревара от календара на Формула 1.

„Това ще бъдат невероятни моменти за тези деца, които ще стоят редом до своите герои в минутите преди състезанията. Изключително преживяване за тях и техните семейства, от което ще получат вдъхновение да учат, да тренират и да се развиват. Какъв по-добър начин да се вдъхнови следващото поколение“, заяви Шон Брачес.

„Формула 1 е върхът в моторните спортове и всеки млад пилот от различните детски серии мечтае да стигне до него. Ние сме радостни, че имаме възможност да доближим тази мечта още малко и ще дадем възможност на тези деца да бъдат близо до своите идоли“, коментира пък президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод.